Blog

SC TENTRANS SRL ofera solutii de transporturi auto rutiere de marfa cu camioane cu prelata sau dube inchise , platforme si trailere de capacitati diverse de la grupaje pentru marfuri de dimensiuni si greutati reduse pana la cantitati mari de ordinul tonelor pe diferite trasee rutiere internationale, atat la export cat si la import, precum si pe teritoriul national.
Va oferim acces la o gama variata de mijloace de transport rutier marfa – cu diferite tipuri de carosari.

Servicii de transport marfuri cu camioane adecvate

Daca aveti nevoie de transport pentru marfa Dvs, TENTRANS va pune la dispozitie camioanele disponibile si potrivite marfii exact la locul de incarcare indicat de Dvs. in Romania sau oriunde in Europa.

Ce servicii va putem oferi?

TENTRANS – casa de expeditii organizeaza transport rutier international de marfa pe intreg teritoriul Europei atat in spatiul intracomunitar cat si in spatiul extracomunitar.

Ce rute de transport putem deservi?

Putem oferi – in limita posibilitatilor concrete – solutii de transport marfa la preturi competitive atat pentru export cat si pentru import in si din tari precum Portugalia, Spania, Franta, Anglia, Belgia, Olanda, Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Italia, Elvetia, Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Turcia, Ucraina, Rusia, Moldova, Armenia, Georgia, Kazahstan, Turkmenistan, Uzbekistan, etc.
Transporturile se executa in baza conventiilor internationale CMR / TIR, be baza de comanda-contract confirmate de parti.

Palet cu latura deschisa, cunoscut si sub denumirea de:
• palet cu posibilitate de manipulare pe toate cele 4 laturi, palet Block sau euro palet
Este o constructie unitara cu borduri pe doua laturi si pe centru. 2 laturi deschise si 2 laturi cu borduri, avand posibilitate de manipulare prin 4 laturi. Manipularea se face simplu cu aproape toate tipurile de stivuitoare si transpalete electrice, prin laturile deschise si cele inchise prevazute cu colturi si borduri tesite, pentru a prelua mai usor paletul. Acest tip de palet este foarte comun in Europa (cu exceptia UK). Dimensiuni standard la baza pentru euro palet: 120 x 80 cm.

Palet cu laturi inchise, cunoscut si sub denumirea de
• palet cu posibilitate de manipulare pe toate cele 4 laturi, palet Block, cu laturile inchise sau palet GKN
Este o constructie unitara cu borduri pe toate cele 4 laturi si pe centru. Are posibilitate de manipulare prin 4 laturi, peste borduri. Manipularea se face simplu cu aproape toate tipurile de stivuitoare si transpalete electrice, cu exceptia echipamentelor cu furci peste bratele suport. Bordurile tesite usureaza introducerea furcilor eschipamentului sub palet. Acest tip de palet este foarte comun in UK.

Palet cu 2 laturi inchise, cunoscut si sub denumirea de
• palet cu posibilitate de manipulare pe toate cele 4 laturi, palet Block pentru sarcini mari, palet cu borduri, palet pentru produse alimentare, palet GMA (USA) sau palet CPC (CDA)
Este o constructie unitara cu borduri (cu degajari pentru furci). 2 laturi deschise si 2 laturi cu borduri, avand posibilitate de manipulare prin 4 laturi. Acest tip de palet este foarte comun în America de Nord, Africa si Asia.

Palet de sustinere, cunoscut si sub denumirea de
• Palet cu 2 laturi deschise, palet Block & de sustinere sau Palet cu laturile inchise
Este o constructie unitara cu posibilitate de manipulare prin 2 laturi. Usureaza manipularea indifarent de modelul stivuitorului, dar nu si cand echipamentul este un stacker cu furca deasupra bratului suport. Bordurile laterale usureaza introducerea furcilor sub palet. Acesta este un tip foarte intalnit de palet in Africa si Asia.

Desi ca termen de livrare transportul la grupaj este mai lent decat transportul complet, datorita faptului ca trebuie colectata marfa din mai multe puncte de incarcare pana la completarea capacitatii camionului si apoi descarcata in mai multe locatii, principalul avantaj al acestui tip de transport ramane costul mai redus.

In cazul in care aveti nevoie de transport international de marfuri din Romania catre destinatii diverse din Europa sau in afara Europei sau la import din Europa sau spatiul extracomunitar catre Romania, TEN TRANS SRL   va pune la dispozitie camioane exclusive de marfa de diverse capacitati si carosari atat pentru marfuri generale cat si pentru marfuri ADR, care sa preia marfa Dvs. in deplina siguranta si in termen de livrare cat mai scurt.

Ce inseamna transport rutier exclusiv ? Care sunt caracteristicile unui transport exclusiv?

Transportul complet ( sau exclusiv ) este orice transport de marfuri pentru care este necesara folosirea exclusiva a mijlocului de transport chiar daca se utilizeaza sau nu întreaga capacitate de încarcare. In terminologia de transport, acest tip de transport se prescurteaza FTL – FULL TRUCK LOAD
Avantajul unui transport cu camion complet fata de transportul la grupaj consta in timpul mai scazut de livrare. Camionul va efectua o cursa dedicata pentru clientul nostru si va livra marfa in deplina siguranta de la punctul de incarcare pana la punctul de descarcare indicate de clientul nostru.

Ce este transportul de marfa in regim de grupaj ?

Daca aveti de efectuat transporturi internationale de marfa (generala sau ADR) in partide de marfa mai mici decat un camion complet, va punem la dispozitie serviciile noastre de transport marfa international in regim de grupaj.

Ce rute deservim la transportul in grupaj ?

Rutele pentru care se efectueaza grupaj de marfuri sunt foarte diverse: laimport catre Romania din Europa si / sau spatiul extracomunitar, iar la exportdin Romania catre intreaga Europa si / sau spatiul extracomunitar
Nota: in anumite tari din spatiul extra-comunitar precum : Serbia, Croatia, Bosnia, Rusia, Ucraina, Azerbaidjan, Iran, Kazahstan, Turkmenistan, nu avem posibilitatea de a organiza grupaje de marfa. Pentru mai multe detalii despre tarile / rutele pentru care putem oferi serviciul de grupaj, ne puteti adresa intrebarile Dvs. la adresa de e-mail: contact@tentrans.ro
De regula, pentru eficenta si rapiditate, optam in a oferi clientilor nostri servicii de grupaj direct pe camioaneAvantajeleacestui tip de grupaj fata de grupajul clasic in centre logistice, constau in:

  • termeni mai redusi de livrare;
  • numar de manipulari ( incarcari/descarcari) mai redus;
  • eficenta costurilor;

Nu intotdeuna, vom avea posibilitati de a oferi grupaj direct pe camion – in acest caz – grupajul clasic prin centre logistice fiind un serviciu pe care il putem oferi clientilor nostri.
Spre deosebire de transportul complettransportul la grupaj ofera clientilor nostri posibilitatea de a transporta si partide mai mici de marfa.
Se pot transporta astfel cantitati de marfuri sub capacitatea totala a unui mijloc de transport de la paleti, cutii, baloti, colete, etc. Paletii si / sau ambalajele pot avea dimensiuni diverse.