Tipuri comune de suporti pentru marfa

Palet cu latura deschisa, cunoscut si sub denumirea de:
• palet cu posibilitate de manipulare pe toate cele 4 laturi, palet Block sau euro palet
Este o constructie unitara cu borduri pe doua laturi si pe centru. 2 laturi deschise si 2 laturi cu borduri, avand posibilitate de manipulare prin 4 laturi. Manipularea se face simplu cu aproape toate tipurile de stivuitoare si transpalete electrice, prin laturile deschise si cele inchise prevazute cu colturi si borduri tesite, pentru a prelua mai usor paletul. Acest tip de palet este foarte comun in Europa (cu exceptia UK). Dimensiuni standard la baza pentru euro palet: 120 x 80 cm.

Palet cu laturi inchise, cunoscut si sub denumirea de
• palet cu posibilitate de manipulare pe toate cele 4 laturi, palet Block, cu laturile inchise sau palet GKN
Este o constructie unitara cu borduri pe toate cele 4 laturi si pe centru. Are posibilitate de manipulare prin 4 laturi, peste borduri. Manipularea se face simplu cu aproape toate tipurile de stivuitoare si transpalete electrice, cu exceptia echipamentelor cu furci peste bratele suport. Bordurile tesite usureaza introducerea furcilor eschipamentului sub palet. Acest tip de palet este foarte comun in UK.

Palet cu 2 laturi inchise, cunoscut si sub denumirea de
• palet cu posibilitate de manipulare pe toate cele 4 laturi, palet Block pentru sarcini mari, palet cu borduri, palet pentru produse alimentare, palet GMA (USA) sau palet CPC (CDA)
Este o constructie unitara cu borduri (cu degajari pentru furci). 2 laturi deschise si 2 laturi cu borduri, avand posibilitate de manipulare prin 4 laturi. Acest tip de palet este foarte comun în America de Nord, Africa si Asia.

Palet de sustinere, cunoscut si sub denumirea de
• Palet cu 2 laturi deschise, palet Block & de sustinere sau Palet cu laturile inchise
Este o constructie unitara cu posibilitate de manipulare prin 2 laturi. Usureaza manipularea indifarent de modelul stivuitorului, dar nu si cand echipamentul este un stacker cu furca deasupra bratului suport. Bordurile laterale usureaza introducerea furcilor sub palet. Acesta este un tip foarte intalnit de palet in Africa si Asia.

Desi ca termen de livrare transportul la grupaj este mai lent decat transportul complet, datorita faptului ca trebuie colectata marfa din mai multe puncte de incarcare pana la completarea capacitatii camionului si apoi descarcata in mai multe locatii, principalul avantaj al acestui tip de transport ramane costul mai redus.

Share This: